menu button

Skolebridge - hvorfor?

Dansk Skolebridge blev etableret i marts 2015, og vores mission er at indføre bridge på skoleskemaet.

Hvorfor skal bridge på skoleskemaet?

Bridge er et kortspil, der udvikler matematiske, psykologiske og logiske evner. Bridge stimulerer hjernen, styrker koncentrationen og forbedrer derfor evnen til at lære.
Samtidig styrker bridge børn og unges sociale udvikling, og man kan spille bridge på tværs af sociale skel uden at miste spændingen eller glæden ved spillet.

Bridge er strategi, samarbejde og samvær – og oplagt til at være et fag på skoleskemaet.

Hvad siger børnene?

– Bridge er mega fedt og sjovt at spille med sine venner. Man hygger sig, og man lærer en hel masse. Det er meget sjovere end matematik, men det er også lidt svært.
Pelle 4. klasse på Mårslet Skole.

– Det er sjovt, fordi det er verdens sværeste kortspil.
Jakob-Emil 4. kl. på Mårslet Skole.

– Jeg synes bridge er helt vildt sjovt. Jeg kan rigtig godt lige, at man har en makker, men at man ikke aner, hvad de har af kort.
Frederikke 4. kl. på Mårslet Skole.

Og hvad siger underviserne?

– Vi har en formodning om, at bridge er med til at styrke forskellige kompetencer hos eleverne, som logisk sans, koncentrationsevne og dermed også indlæringen. Med den nye skolereform har børnene jo en længere og mere varieret skoledag, så det er oplagt at tænke noget andet ind i skoledagen, som bridge eksempelvis.
Kurt Iversen Mårslet Skole.

Vidste du, at:

Danmark er en af verdens mest vindende nationer inden for juniorbridge?

skolebridge bliver spillet i lande som Polen, Frankrig, Holland, Kina, USA og Israel.

man kan blive professionel bridgespiller?

forskning har vist, at indlæringsevnen bliver forbedret med 22 procent i matematik og med 20 procent i læsning, når elever deltager aktivt i organiseret tankesport som bridge.